Hoppa till innehåll
Clowner och ett litet barn på sjukhus som skrattar

Norrköpingsduo arrangerar gala till förmån för barncancerdrabbade

22 maj 2023
Nyheter

Barn och cancer är två ord som aldrig borde ha nått varandra. Ändå insjuknar ett barn i Sverige i cancer varje dag. Trots de senaste årens forskningsframsteg är barncancer en av de vanligaste dödsorsakerna för barn i vårt land. Bland de som överlever sin cancer får ungefär 70 procent sena komplikationer, antingen från behandlingen eller sjukdomen i sig. Den 22 september kl. 18:00 på Flygeln i Norrköping arrangeras En kväll för barnen i syfte att samla in pengar till Barncancerfondens arbete.

Den 22 september arrangerar Louis De Geer konsert & kongress tillsammans och Let’s Paint En kväll för barnen, där näringsliv och privatpersoner bjuds in till att fördjupa sig i ämnet barn och cancer och tillsammans bidra till Barncancerfondens arbete att främja forskning och stötta drabbade. Kvällens konferencier är Pär Johansson.

– Idéen till att skapa den här kvällen föddes i ett möte med Barncancerfonden, som berörde djupt. Många av tankarna kring barn och cancer väcktes samtidigt som jag såg en möjlighet att vi i Norrköping tillsammans kan göra något för att hjälpa till. Efter ett möte med Natalie på Let’s Paint som också brinner för ämnet bestämde vi oss för att tillsammans försöka bidra till att göra skillnad på riktigt säger Annika Nyström Försäljningschef på Louis De Geer.

– Vi ser en stor möjlighet för Norrköping, kommunen, näringslivet och privatpersoner att gå samman och göra skillnad. I år lyfter vi ämnet kring barn och cancer. Vi tror och hoppas på att galan blir återkommande, där vi år efter år får möjlighet att tillsammans med hela Norrköping göra skillnad inom viktiga ämnen som ligger oss alla varmt om hjärtat, säger Natalie Kjellander på Let’s Paint.

Så här gör du för att delta:
• Biljetter till En kväll för barnen hittar du här: https://louisdegeer.se/event/enkvallforbarnen/
• Pris 1495 kr, som ger entré till galan, välkomstdrink och trerättersmiddag. Överskottet, hälften av biljettpriset går direkt till Barncancerfonden.

– Vi är otroligt glada för det engagemang som finns för att bidra till att barncancerforskningen går framåt och att alla barn och familjer får rätt stöd, och ser fram emot en magisk kväll tillsammans i september, säger Magnus Sjödin, partneransvarig på Barncancerfonden.

För mer information om eventet:
https://louisdegeer.se/enkvallforbarnen/
https://www.facebook.com/enkvallforbarnen
https://www.instagram.com/enkvallforbarnen/

Fakta om barncancer:
Barncancer är hundratals olika sällsynta diagnoser som ofta helt saknar motsvarighet bland de vanligaste cancerformerna hos vuxna. Orsaken till barncancer skiljer sig också från vuxencancer. Gemensamt för alla barncancersjukdomar är att man idag inte har kunnat hitta någon yttre faktor som är av stor betydelse för utvecklingen av sjukdomen. Det är fortfarande oklart vad som utlöser en cancersjukdom hos barn även om forskarna på senare år har identifierat fler och fler ärftliga faktorer som kan bidra till cancerutvecklingen. I Sverige insjuknar ett barn om dagen i någon form av barncancer. Trots de senaste årens forskningsframsteg är barncancer en av de vanligaste dödsorsakerna för barn i vårt land. Bland de som överlever sin cancer får ungefär 70 procent sena komplikationer, antingen från behandlingen eller sjukdomen i sig.

Om Barncancerfonden:

Barncancerfondens mål är att bekämpa barncancer, så att varje drabbat barn ska överleva och leva ett gott liv. Barncancerfonden finansierar forskning som möjliggör effektivare och mer skonsamma behandlingar som är elakare mot cancern men snällare mot barnen, samt erbjuder stöd för drabbade familjer och barncanceröverlevare i hela landet. Tillsammans arbetar riksförbund och lokala föreningar för att bidra till en positiv utveckling inom alla områden som rör barncancer.

Vill du vara med och stötta insamlingen eller har frågor kontakta Annika eller Natalie för mer information.

Annika Nyström, Försäljningschef Louis De Geer Konsert & Kongress i Norrköping. annika.nystrom@ldgab.se eller 011- 155048

Natalie Kjellander, VD, Let’s paint. natalie@lets-paint.se eller 0706-641568

Foto: Sofia Sabel
Gustav Bergh, 3 år (2022), behandlas för ALL, här tillsammans med sjukhusclownerna Frans och Loppa på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg.

Relaterade nyheter

12 april 2024

Besöksnäringsforum

I onsdags den 10 april hade vi besöksnäringsforum här på Louis De Geer. En dag fylld med möten mellan människor...

9 april 2024

Fotbollströjefredag

Förra året instiftade Barncancerfonden Fotbollströjefredag, en manifestation i kampen mot barncancer. Den 12 april är det dags igen. Vi på...