Hoppa till innehåll
Lokal med bar och guldiga soffpr

Vinets dag!

22 januari 2021
Nyheter

Det finns som ni vet ”egna dagar” för det mesta och i dag, den 22 januari, infaller en av de viktigaste, Vinets dag. Här på Louis De Geer har vinet vanligtvis en central roll där vi alltid eftersträvar bästa möjliga kombination till våra bankettmenyer.

Nu är läget annorlunda och de flesta avnjuter sina måltider hemma, jag vill uppmana alla att nu stötta restaurangnäringen genom att beställa helgkassar eller liknande från din favoritkrog. Restaurangnäringen genomgår sitt värsta stålbad någonsin och behöver verkligen allas hjälp för att överleva.

Varannan månad har jag förmånen att publicera vintips i tidningarna Nollelva och Nolltretton, och här har jag valt ut några av dessa om kan passa till ett sådant tillfälle.

Trevlig helg!

GW:S BLANC DE BLANC, FRANKRIKE NR 78196 109 KR

Leif GW Persson har gjort stor succé med sina tidigare viner och jag tror att även detta bubbel kan tilltala många. Finns numera i ordinarie sortiment. Här har man tagit hjälp av den stora producenten Patriarche Père & Fils för att ta fram denna Blanc de Blanc, dvs vinet är gjort på 100 % Chardonnay. Vinet är helt torrt och har en frisk fräsch syra, mycket citron i doft och smak och en liten hint av rostat bröd som avslutning. Passar utmärkt som aperitif eller till förrätter som t ex. Skagenröra, löjrom eller charkuterier.

RUBESCO, UMBRIEN-ITALIEN NR 2942 109 KR

Här har ni ett vin som med stor kraft kan möta kraftigt kött som tex. hjort, ryggbiff eller lamm, gärna med en svampsås eller gräddig potatisgratin med vitlök. Vinet passar också utmärkt till hämtpizzan eller en klassisk pasta Bolognese med massor av parmesan på.

Rubescos doft bjuder på örter, choklad och lakrits, i smaken hittar vi mörka körsbär, slånbär, plommon och en hel del fat.
Ett tips, jag tycker generellt att man ofta får röda viner serverade för varma, var inte rädd att ha vinet i kylen en liten stund innan servering. Det gör att de känns fräschare, temperaturen stiger ändå snabbt i glaset.

Liselotte Andersson
VD och sommelier

Relaterade nyheter

5 juli 2024

Louis De Geer Konsert och Kongress i Norrköping förvärvas av Elite Hotels of Sweden

Idag blev det offentligt att Louis De Geer säljs till Elite Hotels of Sweden. Elite Hotels välkomnar att hela personalen...

20 juni 2024

Trevlig sommar!

Nu passar vi på att tacka för en innehållsrik och fartfylld vårsäsong! Vi stänger biljettkassan och lunchservering för sommaren! Biljettkassan...