Hoppa till innehåll
LDG byggnader dagtid

Våra besökare har stor påverkan på besöksnäringen

28 oktober 2021
Nyheter

Ett normalår konsumerar besökarna på Louis De Geer konsert & kongress för ca 79 miljoner kronor – utanför anläggningen. Pandemiåret 2020 var besökarna betydande färre vilket också hade en stor negativ inverkan på besöksnäringen i Norrköping i form av t ex färre hotellnätter, taxiresor, shopping- och restaurangbesök.

– Det är tydligt att Louis De Geer är värdefullt för såväl oss boende i Norrköping som de som gästar oss från andra städer. Hotellrum hyrs ut och restauranger får ökat antal gäster vid t ex konserter och inte minst vid större kongresser som är så viktigt för oss hotell när det ofta förläggs på vardagar. Dessutom är jag helt övertygad om att en anläggning som Louis De Geer ökar stoltheten för staden och ger ett mervärde för besökare och ibland också är avgörande för varför man väljer Norrköping, säger Maria Eriksson Önander, hotelldirektör Elite Hotel i Norrköping och Linköping.

För att få bättre kunskap om och hur pandemin påverkat besöksnäringen i Norrköping utifrån vår anläggning kontaktade vi Resurs för Resor och Turism i Norden AB. De har gjort en turistekonomisk analys av våra besökare under 2019 och 2020 med hjälp av källor som SCB, RESURS Resebarometern och RESURS TuristDataBasen.
Under 2019 hade Louis De Geer 167 448 besökare att jämföra med endast 39 882 besökare under pandemiåret 2020. De båda åren visar stora skillnader när det kommer till turistkonsumtionen i Norrköping. Under 2019 konsumerade våra besökare för ca 79 miljoner kronor till skillnad från 2020 då endast ca 13 miljoner kronor konsumerades utanför vår anläggning på restauranger, hotell, butiker, taxiresor etc.

– Vi var medvetna om vilken negativ ekonomisk effekt pandemin har haft på vår anläggning, men att våra besökare är så viktiga för besöksnäringen i Norrköping i övrigt var intressant att se. Det gör att vi känner stolthet över det vi bidrar med till vår stad under normala år, och visar hur viktig vår anläggning är, säger Liselotte Andersson, VD på Louis De Geer konsert & kongress och fortsätter:

– Sedan restriktionerna släpptes den 29 september märker vi en oerhört stor efterfrågan på fysiska möten och konferenser samt att uppleva kultur live igen. Det känns väldigt positivt inte minst med tanke på att vi är en sådan viktig bransch för integration och mångas första kontakt med arbetsmarknaden. Vi har nu äntligen kunnat välkomna tillbaka extrapersonal samt tidigare varslad personal.

Relaterade nyheter

5 juli 2024

Louis De Geer Konsert och Kongress i Norrköping förvärvas av Elite Hotels of Sweden

Idag blev det offentligt att Louis De Geer säljs till Elite Hotels of Sweden. Elite Hotels välkomnar att hela personalen...

20 juni 2024

Trevlig sommar!

Nu passar vi på att tacka för en innehållsrik och fartfylld vårsäsong! Vi stänger biljettkassan och lunchservering för sommaren! Biljettkassan...