Hoppa till innehåll
Flera långbord dukade för fest

Louis De Geer Konsert & Kongress svarar

30 september 2018
Nyheter

Med anledning av de reportage som förekommit om Louis De Geer Konsert & Kongress vill vi här ge information om vårt uppdrag och vår verksamhet. På Louis De Geer arbetar vi med våra kunders behov i fokus. Vi försöker alltid göra ett besök hos oss till den bästa möjliga upplevelsen. Många av våra besökare är invånare i Norrköping med omnejd, och vi förstår om den senaste tidens rapportering har skapat frågetecken. Det tar vi på största allvar och därför är det viktigt för oss att vara transparenta. Nedan finns en sammanfattning över verksamhetens syfte såväl som den del av vårt arbete som inkluderar studieresor och kompetensutveckling. Nedan finns även länk till ägardirektivet i sin helhet.

Vårt ägardirektiv:
Verksamhetens syfte
Louis De Geer Konsert & Kongress (kallas nedan Bolaget) ska bidra till att göra Norrköping till en av Sveriges ledande kommuner vad gäller konserter, konferenser, kongresser, mässor, kultur- och andra evenemang samt till en attraktiv ort för turism. Bolaget ska bidra till att ge kommunens invånare och besökare ett brett utbud av upplevelser och aktiviteter och därmed även bidra till positiv utveckling inom besöksnäringen och tillväxt i kommunen.

Verksamhetens inriktning
Bolaget ska på affärsmässiga grunder marknadsföra och hyra ut lokaler, initiera, genomföra, arrangera och samordna kongresser, konferenser, konserter och andra kulturevenemang samt mässor och bedriva restaurangverksamhet.
Verksamheterna ska kännetecknas av stor bredd. Genom hög kvalitet på anläggning, evenemang och service ska lokalerna utgöra landets bästa. Utbudet av aktiviteter och lokalernas tillgänglighet ska skapa förutsättningar för att göra Louis De Geer till en naturlig mötesplats för invånarna i Norrköpings Kommun.

Mål (nedan ett urval av våra mål)
• Bolaget ska vara en attraktiv arbetsgivare
• All mat som serveras i Louis De Geer ska i så stor utsträckning som möjligt vara närproducerad och ekologisk.
• Kommunens kultur och fritidsaktiviteter ska ge kommunens invånare, turister och andra besökande upplevelser av högsta kvalitet. Därför ska Norrköping vara regionens kulturhuvudstad och Sveriges musikhuvudstad.

Det betyder Louis De Geer för övriga näringar i Norrköping
Vid den senaste rapporten från HUI (2015) visade det sig att det finns en turistekonomisk omsättning på ca 41 miljoner kronor för övriga näringar i Norrköping kopplat till konsertbesök och konferensdeltagande på Louis De Geer.

Personal
Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare för att locka till oss de mest kompetenta medarbetarna i branschen och se till att de trivs och utvecklas inom arbetsplatsens kompetensområden. Detta för att vi ska kunna uppfylla våra ägardirektivs syfte och mål.

Därför åker vi på studieresor
Vår målsättning är att vara ledande i Sverige (se ovan; Verksamhetens syfte). För att bli det måste vi se hur de som är ledande i Europa arbetar. Det är först genom insikter från de ledande turistresemålen i Europa som vi kan bli bäst i Sverige. Vi verkar på en hårt konkurrensutsatt marknad vars syfte är att ge människor positiva upplevelser och måste ligga i frontlinjen på utbud, service och kunskap. Därför är det viktigt att kompetensutveckla våra medarbetare inom dessa områden. Det som är nöje för våra kunder och besökare är arbete för oss. Vi behöver bredare kunskap för att exempelvis kunna utveckla vår provningsverksamhet som tidigare varit helt beroende av att en person (Liselotte Andersson, restaurangchef, platschef och tf VD) personligen kan genomföra champagneprovningar i våra lokaler – en verksamhet vi ser en ökad efterfrågan på.
2016 och 2018 har vi gjort studieresor till Frankrike. Vid första resan besökte vi Reims Congress Center och ett urval av producenter i Champagne. 2018 besökte vi EuroDisney för att bland annat utveckla service, bemötande och teknisk kompetens. Då anläggningen ligger i utkanten av champagnedistriktet föll det sig naturligt att förlägga några studiebesök där, hos andra producenter än 2016. Denna gång befann vi oss i Champagne vid skördetid och fick ytterligare insikt och kunskap om processen.

Detta kostar vår kompetensutveckling inklusive studieresor
Varje anställd har 5 000 kr/ år avsatt för kompetensutveckling, denna post utnyttjas inte alltid fullt ut. Posten för kompetensutveckling eller kostnader kopplade till t ex studieresor kan bli högre under något enskilt år om vi genomför studieresor vi kan ha stor nytta av. Sett till de senaste fem åren ligger vår snittkostnad för kompetensutveckling på ca 2 000 kr/år/anställd. Detta inkluderar alltså de två studieresor vi gjort gemensamt 2016 och 2018. När vi räknar in kostnad för resa, kost och logi vid dessa två tillfällen hamnar vi på ca 5 000 kr/år/anställd.

Vi svarar gärna på dina frågor!
Liselotte Andersson
tf VD
Louis De Geer Konsert & Kongress i Norrköping AB
liselotte.andersson@norrkoping.se
011-15 50 41

Länk till Ägardirektivet för Louis De Geer Konsert & Kongress

Relaterade nyheter

12 april 2024

Besöksnäringsforum

I onsdags den 10 april hade vi besöksnäringsforum här på Louis De Geer. En dag fylld med möten mellan människor...

9 april 2024

Fotbollströjefredag

Förra året instiftade Barncancerfonden Fotbollströjefredag, en manifestation i kampen mot barncancer. Den 12 april är det dags igen. Vi på...