Hoppa till innehåll
Liselott Andersson

Louis De Geer konsert & kongress 30 år

11 mars 2024
Nyheter

Visste ni att Louis De Geer fyller 30 i år? Detta kommer självklart att firas med ett flertal roliga aktiviteter under hösten. Håll ögonen öppna för mer information. Fram tills dess kan ni ta del av hur vår VD Liselotte Andersson sammanfattar de senaste 30 åren.

Tänk att i höst firar Louis De Geer konsert & kongress 30 år, det känns helt ofattbart! Så många roliga, spännande och varierade arrangemang vi haft under dessa år. Många kända artister har passerat och vi har hela tiden sett till att erbjuda ett blandat och brett utbud med allt från pop, rock, hårdrock, balett, standup, sommarrevy på Kråkholmen, buskis och barnföreställningar som komplement till alla fantastiska konserter Symfoniorkestern årligen ger. För att inte tala om alla stora konferenser, kongresser och jubileumsfester som ägt rum i anläggningen, så som Kirurgveckan, Ortopedveckan, Thinking (stor internationell kongress), Matematikbiennalen, Transportarbetarförbundets kongress, en mängd politiska möten där stora och viktiga beslut fattats och otaliga banketter, bröllop, trettondagsbaler, studentbaler, promoveringar och fester.

Sedan 1999 har vi även spektakulära Värmekyrkan som ingår i anläggningen. När jag nu tänker på att den från början endast skulle nyttjas för ett tillfälligt arrangemang och 25 år senare kan summera att det förutom mängder av konferenser, fester och konserter har genomförts ett antal populära utställningar som Dino, Nasa och Titanic. Lokalen har också varit spelplats för TV med bla. Antikrundan, Vi i Femman, Rosa Bandet gala och partiledarduell.

2006 tillkom Flygeln som med sin flexibla höj- och sänkbara läktare öppnat upp för många kreativa lösningar genom åren. Samma år kom våra åtta konferensrum i Vingen till och de har precis fått en rejäl makeover, kom gärna förbi på en visning när det är dags för nästa konferens. Vi vet att all denna verksamhet är viktig för hela stadens näringsliv, och vi har som uppdrag att locka internationella och nationella konferenser/möten till Louis De Geer. Det gynnar näringar som hotell, handel, taxi, restauranger och skapar många arbetstillfällen.

Jag tänker ofta på hur många människor som varit med om lärorika, roliga, underhållande upplevelser i våra lokaler och hur många möten mellan människor vi varit med och skapat och kommer fortsätta att göra. Med stolthet och ödmjukhet vill jag tacka alla mina kollegor och alla gäster som kommer till oss för att jag fått vara med om de första 30 åren av Louis De Geers historia!

Liselotte Andersson, VD Louis De Geer Konsert & Kongress i Norrköping AB

Relaterade nyheter

12 april 2024

Besöksnäringsforum

I onsdags den 10 april hade vi besöksnäringsforum här på Louis De Geer. En dag fylld med möten mellan människor...

9 april 2024

Fotbollströjefredag

Förra året instiftade Barncancerfonden Fotbollströjefredag, en manifestation i kampen mot barncancer. Den 12 april är det dags igen. Vi på...