Hoppa till innehåll

Louis De Geer 30 år – Möt Hasse, Brona och Pontus

31 augusti 2024
Nyheter

Hasse, Brona och Pontus har alla tre arbetat på Louis De Geer i närmare 30 år. Med olika expertiser har de tillsammans sett till att hålla konserthuset flytande fram till idag.

Hasse – kökschef

Hasse började sin tid på Louis De Geer med att extraknäcka som kock vid invigningen 1994. Med tiden fick Hasse ett erbjudande om att stanna kvar, vilket han tackade ja till. Idag har han jobbat som kock här i 27 år och sett till att alla gäster får en smakrik upplevelse när de besöker Louis De Geer.

Det hinner hända mycket på nästan 30 år och Hasse berättar om hur anläggningen har utvecklats inom servisen.
– Förr serverade vi enbart fika i samband med biljettförsäljning och hade caterad lunch. Med tiden växte ett nytt behov fram av att utveckla verksamheten och göra huset mer levande, därtill startade konceptet dagens lunch som vi kör med än idag.

Hasse berättar att det bästa med att vara kock på Louis De Geer är variationen av uppdrag och arbetsuppgifter. Han säger att det är häftigt att se hur huset har vuxit och utvecklats. Utöver helheten kring att jobba med mat och smakupplevelser säger Hasse att man inte får glömma kollegorna.  

– Vi som jobbar här gör huset till vad det är. Jag tror inte man förstår hur tacksamt det är, vi som jobbar med varandra och har gjort det länge och har verkligen format vårt sätt att jobba tillsammans. Sen är det såklart en väldigt fin miljö att arbeta i och att få vara en del av den rörliga verksamheten är jag väldigt stolt över.

När man arbetat i samma verksamhet så länge som Hasse samlar man på sig en hel del goda minnen och knasigheter. Hasse berättar att det finns otroligt många minnen han kommer bära med sig, såsom när han och hans kollegor lagat mat för närmare fyra tusen personer, caetrat middagar och luncher runt om i landet och mycket mer.

Det handlar om så mycket mer än att bara laga mat, allt är planerat in i minsta detalj för att pusslet ska gå ihop. Extra viktig blir planering vi större beställningar. Allt behöver flyta så att varje gäst får maten i tid och att all specialkost kommer till rätt gäst är självklart extra viktigt, därav är planering a och o berättar Hasse.

Avslutande berättar Hasse att han trivs som fisken i vattnet eller kanske mer som kocken i köket här på Louis De Geer. Han älskar utmaningarna han dagligen ställs inför som han och hans kollegor löser tillsammans, det finns ett driv att hitta nya bättre lösningar för att effektivisera sitt arbete. Men självklart också glädjen i att laga mat till alla som besöker Louis De Geer för att maximera deras upplevelse här.

Brona

Brona har jobbat på Louis De Geer sedan 1997, hon jobbar främst i servisen men även lite allt i allo. Allt ifrån logevärdinna, i bar, med konferenser, evenemang, middagar och frukostar.
– Det bästa med att jobba här är definitivt variationen, det är inte ett enformigt jobb vilket gör att jag aldrig tröttnar. Jag gillar den sociala biten, att träffa folk och kollegor men också alla fanatiska praktikanter jag fått träffa under åren och får följa dem i deras utveckling och väg framåt i arbetslivet.

Brona är en social person och egentligen spelar det inte så stor roll för henne exakt vad hon gör under arbetsdagen, bara hon har kollegor som man kan ha roligt med. Det motiverar Brona, hon tycker att gemenskapen på Louis De Geer är otroligt fin och viktig, men också miljön, att få möjlighet att jobba på en fantasktik plats.

Eftersom Brona rör sig mellan många roller och arbetsuppgifter har hon koll på det mesta av husets verksamhet, därtill och många roliga minnen.
– Jag minns väl alla praktikanter jag jobbat med och lärt känna som sedan kommer tillbaka på besök och berättar om deras utveckling. Att få följa dem i deras utveckling ligger mig varmt om hjärtat, deras uppskattning av mitt jobb vittnar om min betydelse för dem i deras utveckling in i arbetslivet.

Brona fortsätter att berätta om evenemang hon varit med om där hon serverat mat till tusentals gäster, hon säger att det är spännande när det ska serveras middag till flera tusen, men också utmanande att se till att alla får mat samtidigt.

Likt Hasse har Brona varit en del av verksamheten i många år och har därför många roliga historier och minnen som hon bär med sig.

……………………………………………………………..

Pontus – tekniker

Pontus har jobbat på Louis De Geer sedan 1994. Han har tidigare arbetat som teknisk chef och jobbar nu som tekniker. Pontus går snart i pension och är otroligt tacksam för tiden han spenderat här, det värdesätter han högt.
– Det bästa med Louis De Geer är miljön, det är så unikt att ett konserthus ligger mitt stadsmiljön i vårt fantastiska industrilandskap.

– Som tekniker i huset arbetar du med det tekniska i verksamheten, det kan röra sig om ljud och ljus vid evenemang eller byta en lampa i entrén som har slutat fungera, det är en avgörande del för att verksamheten ska hålla i gång berättar Pontus.

Pontus har varit med sen starten 1994 och han berättar att det har varit stort att vara med och bygga upp Norrköpings flaggskepp och förvalta huset sedan det byggdes. Som tekniker har Pontus ett stort ansvar och det gäller att allt är på plats och fungerar när en konsert eller ett evenemang drar igång. Pontus berättar om utmaningarna han ställ inför i sin arbetsroll.

– Största utmaningen är att få alla nöjda, allt ifrån att kunden ska få en bra upplevelse till att arrangörer och artister ska känna att det blev lyckat. Det gäller att ligga i framkant.

Relaterade nyheter

15 november 2024

Nu söker vi en Konferensansvarig till Louis De Geer!

Vill du vara ansiktet utåt för en av landets vackraste konferensanläggningar med lokaler för både större konferenser, kongresser och konserter? Nu söker...

14 oktober 2024

Elite Hotels of Sweden och svenska dryckesmässor presenterar två nya dryckesmässor i Norrköping

Efter att Elite Hotels of Sweden förvärvat driftbolaget för Louis De Geer Konsert & Kongress i Norrköping, kommer anläggningen nu...