God jul och gott nytt år!

Här på Louis De Geer är tiden inför jul en väldigt intensiv period. Olika event som julfester och konferenser tillsammans med konserter i alla dess former. Det är underbart med alla glada människor! Eftersom vi jobbar med möten mellan människor, visar vårt fulla schema på det som julen i mångt och mycket handlar om. Att mötas, att vara en del av en gemenskap, att njuta av att umgås med nära och kära.

För mig är julen som bäst i väntans tid. Inför. När man pysslar för att göra fint. Förbereder mat. Funderar på vilken julklapp som skulle göra ens kära mest glada. När natten blivit så mörk att man blir stående en stund av ren förundran, då man tittar upp på en klar stjärnhimmel. Och så musiken. Julmusiken som är som en tidsmaskin.

För mig är också julen också en melankoli. Tanken på dem som inget har. De som är ensamma, eller kanske till och med saknar tak över huvudet, medan jag själv sitter i värmen med min familj och vänner. Sorgen för de som saknar skydd, som saknar trygghet. Saknaden efter de som inte längre är med oss. Rädslan att våra käraste inte finns där för alltid. Vad blir julen då?

Jag tror det är viktigt att både få glädjas och känna sorgen. Och se till att använda varje stund man kan till att umgås med de som står nära, samla minnen, skapa minnen och visa din kärlek medan du kan. Sedan sjunger vi för de som lämnat oss och skålar för de vänner som inte är vid bordet. Julen handlar ju om en strimma ljus i de mörkaste stunder.

Vi önskar dig en god jul och ett gott nytt år!

/alla vi på Louis De Geer genom mig, Malin Singelsö