En man och en kvinna, en med padelracket

Exklusiv padelbana till Värmekyrkan

26 februari 2021
Nyheter

Padel är den snabbast växande sporten i världen och det är stor brist på padeltider i Sverige och så även i Norrköping. Just nu står många eventlokaler tomma vilket öppnat upp för Appelgren + Friedner att i samarbete med Louis De Geer konsert & kongress kunna satsa på padel i Värmekyrkan.

– Jag har arrangerat konserter och sett allt från Motörhead till Den Svenska Björnstammen i Värmekyrkan, men i dessa tider arrangeras inga konserter. Därför känns det kul att kunna ta tillvara på den här häftiga lokalen och erbjuda något positivt för Norrköpingsborna i Covid-tider, säger Uno Appelgren Friedner.

Banan kommer hela vägen från Alicante i Spanien och börjar byggas 1 mars. Det är en panorama-bana, vilket innebär att båda sidorna är fria från stålstänger för en bättre spelupplevelse. Värmekyrkans rustika miljö, vackra fönster och takhöjd på 10 meter gör också sitt till för att ge en maximal upplevelse. Värmekyrkan Padel blir Norrköpings minsta padelhall med endast en exklusiv bana, men med möjlighet att streama matcherna, ta privatlektioner och flera andra corona-anpassade event.

– Det känns väldigt roligt att i dessa tider när vi inte kan arrangera konferenser och konserter i Värmekyrkan få förvandla den till en padelbana. Vi har samarbetat med Uno Appelgren Friedner under lång tid i samband med konsertarrangemang och känner stort förtroende för hans känsla att ge Norrköpingsborna rätt upplevelse i tiden, säger Liselotte Andersson, VD på Louis De Geer konsert & kongress i Norrköping.

Tidsbokningen för Värmekyrkan Padel öppnar den 3 mars på MATCHi, finns som app eller på https://www.matchi.se/facilities/varmekyrkanpadel
Padelbanan kommer vara öppen under en begränsad tid, preliminärt under cirka två månader, så passa på att få en unik upplevelse.

Om Värmekyrkan

Värmekyrkan byggdes i två etapper 1927 och 1930 efter ritningar av arkitekten Ivar Tengbom och fungerade som ångpannecentral som försåg textil- och pappersindustrin i Holmenområdet med värme och ånga. Med sin gulputsade fasad och höga smala fönster är byggnaden en fin representant för den 1920-talsklassicism som vi kan se flera exempel på i Industrilandskapet. År 2000 byggdes Värmekyrkan om till festlokal och kontor. Klokt nog har inte mycket mer gjorts här än att blåsa ut fabriksinredningen och varsamt restaurera ytskikt, för att behålla den råa känslan, de helt fantastiska fönstren och skorstenarna som under adventstid utgör Sveriges största adventsljusstake. Värmekyrkan är en lokal som skapar känslor och ger en riktig wow-känsla.

Louis De Geer konsert & kongress hyr normalt ut lokalen till konferenser, bröllop, filminspelningar, mässor, utställningar och mycket mer. Flera artister har uppträtt i lokalen, bland andra Seinabo Sey, Backyard Babies och 2002 inledde Motörhead sin Skandinavienturné i just Värmekyrkan i Norrköping.

Relaterade nyheter

30 augusti 2023

Louis De Geer lanserar ny hemsida och grafisk profil

Louis De Geer lanserar ny hemsida och grafisk profil Nu lanserar vi en ny hemsida och ny grafisk profil för...

Clowner och ett litet barn på sjukhus som skrattar
22 maj 2023

Norrköpingsduo arrangerar gala till förmån för barncancerdrabbade

Barn och cancer är två ord som aldrig borde ha nått varandra. Ändå insjuknar ett barn i Sverige i cancer...