I samarbete med Vadstena-Akademien

Välkommen till en härlig operakväll i samarbete med Vadstena-Akademien. Kvällen bjuder som alltid på klassiska operaarior och uvertyrer. Konserten bjuder även på ett uruppförande av av Anna-Lena Laurins pianokonsert Waiting for Life at Elsa’s med pianisten Mats Jansson.

Program

Anna-Lena Laurin Waiting for Life at Elsa’s, pianokonsert, Uruppförande, beställningsverk
Paus
Nielsen Tuppdans ur Maskerade
Mozart Serenad ur Don Giovanni
Mozart En fågelfångare som jag ur Trollflöjten
Sibelius Tuonelas svan ur Lemminkäinen
Söderman Trollsjön ur Tre ballader
Grieg En dröm ur 6 sånger
Bizet Au fond du temple saint ur Pärlfiskarna  
Sibelius Lemminkäinen drager hemmåt ur Lemminkäinen  

Dirigent
Cathrine Winnes

Solist
Mats Jansson, pianist
Clifford Lewis, tenor
Viktor Rydén, baryton

HITS SYMPHONY 80s-90s
Popmusikens klassiker spelade av en modern symfoniorkester! Ny show som är helt otrolig!

HITS SYMPHONY 80s-90s är legendariska pophits från 1900-talet tolkade av symfoniorkestern PRIME ORCHESTRA.
Orkestern spelar legendariska hits av såväl svenska superstjärnor ABBA, CAROLA, ACE OF BASE, som utländska artister som MADONNA, MICHAEL JACKSON, BACKSTREET BOYS, PET SHOP BOYS, GLORIA GAYNOR, BEE GEES, THE PRODIGY m. fl. 
Mångas favoriter som blivit symboliska för flera generationer har fått ett nytt liv tack vare symfoniorkestern. Under konserten kommer de gamla hitsen att fyllas med starka symfoniska färger och styrka. Lägg därtill en oförglömlig ljusshow, sagolik scenografi och videografi, professionella vokalister, dj – men först och främst en orkester som består av klassiska musikanter. Med PRIME ORCHESTRA får du garanterat starka intryck, en oförglömlig upplevelse och positiv energi!

Festlig galakonsert

En gyllene och festlig inledning på det nya året. Före konserten serverar vi  ett glas mousserande vin, alternativt alkoholfritt bubbel, och konfekt. Det ingår i biljettpriset.

I konserten får du höra uvertyrer, arior och duetter ur operans värld samt valser, polkor och marscher av Johann Strauss med flera. Allt under ledning av dirigenten Wolfgang Wengenroth. Kvällens solist är sopranen Vera Talerko, vinnare i Stenhammartävlingen 2022.

Dirigen
Wolfgang Wengenroth

Solist
Vera Talerko sopran

Julkonsert med Norrköpings musikklasser och De Geergymnasiet Musik

De Geerhallens scen är julpyntad och festligt fylld till brädden! Kör med elever från De Geergymnasiet Musik och Musikklasserna i Norrköping tillsammans med symfoniorkestern. En fartfylld och stämningsfull konsert mättad av stjärnglans och julefröjd.

Dirigent
Jakob Hultberg

Kör
De Geergymnasiet Musik
Norrköpings musikklasser

Julstök med Filip & Filippa

Kom i julstämning med Filippa Fiol och Filip Fagott! Tillsammans med orkestern pysslas och stökas det inför julen. Vi bjuder också in till allsång där vi sjunger välkända julmelodier och avslutar konserten med snöbollskrig i salongen.

Julpyssel före konserten i foajén.

Dirigent
Alexander Hanson

Medverkande
Orkesterns maskotar Filip Fagott och Filippa Fiol med barnkör

Bachs odödliga mästerverk

I Johann Sebastian Bachs odödliga mästerverk berättas historien om Jesu födelse, änglarna, herdarna och de tre vise männen, allt beskrivet med ett fantasifullt tonmåleri som måste ha varit en sensation när det var nytt 1734. Det är svårt att värja sig mot livsglädjen och innerligheten i musiken, som vi nu får höra med Bel Cantokören, Östgöta Kammarkör, Norrköpings Symfoniorkester och en handplockad solistkvartett, allt under ledning av vår svenska stjärna på den internationella körhimlen, Sofi Jeannin.

Program 

J S Bach Juloratoriet, del I–VI

Dirigent
Sofi Jeannin

Solister
Karin Dahlberg sopran
Maria Forsström alt
Leif Ahrun-Solén tenor
Lars Arvidson bas

Kör
Bel Cantokören
Östgöta Kammarkör (LiU)

Före konserten
Introduktion kl 18.30

I den här konserten framförs Tjajkovskijs Violinkonsert, med vår egen konsertmästare Danial Shariati som solist. Vi får även lyssna till Schumanns andra symfoni.

Robert Schumanns första symfoni färdigställdes fem månader efter bröllopet med Clara Wieck, och den andra komponerades åren 1845–1846. Det var Clara som uppmuntrade Robert till att börja komponera orkestermusik, tidigare hade han mest ägnat sig åt kompositioner för piano. I sin dagbok skrev Clara: ”Hans fantasi kan inte finna sin fulla bredd på pianot”. Symfoni nr 2 uruppfördes i Leipzig 1846 med Felix Mendelssohn på dirigentpulten.

Program 

Pjotr Tjajkovskij Violinkonsert
Paus
Robert Schumann Symfoni nr 2

Dirigent
Chloé van Soeterstède

Solist
Danial Shariati violin

Camilla Tilling i Berlioz berömda sångcykel

Les nuits d’été, sommarnätterna, Hector Berlioz berömda sångcykel till texter av Théophile Gautier brukar kunna skapa en närmast magisk atmosfär i konsertsalen. En sublim musik med ett mycket personligt och romantiskt tonspråk. Här får vi höra den med Camilla Tilling, som gör ett efterlängtat återbesök hos SON. Kvällen inleds med uvertyren till En midsommarnattsdröm av Felix Mendelssohn, vars Symfoni nr 3 ”Den skotska” avslutar programmet, som dirigeras av chefdirigent Karl-Heinz Steffens.

Program

Felix Mendelssohn-Bartholdy En midsommarnattsdröm, uvertyr
Hector Berlioz Les nuits d’été
Paus
Felix Mendelssohn-Bartholdy Symfoni nr 3 ”Den skotska”

Dirigent
Karl-Heinz Steffens

Solist
Camilla Tilling sopran

Före konserten
Introduktion kl 18.30

Möt orkestern i vardagen! Välkommen in i De Geerhallen på öppen repetition. Mellan kl 11.30 och 12.30 får du lyssna på musik från veckans konsert, och se vad musikerna i din symfoniorkester gör på dagarna. 

Dirigent
Karl-Heinz Steffens

Hoppfull mässa på temat liv och död

Körgiganten, dirigenten och tonsättaren John Rutter har en unik inblick i vad sångare tycker om att sjunga och vad publiken gillar att höra. John Rutter skrev sitt Requiem 1985 till minne av sin avlidne far. Det är ett körverk som berör, ett requiem om ytterligheterna i vår existens – liv och död. Texterna och den uttrycksfulla musiken, med stundtals himmelskt vackra melodier, skapar en helhet som förmedlar hopp och tröst.

Dirigenten och trombonisten Christian Lindberg är även tonsättare och i den här konserten framförs hans verk Tarantula.

Allan Petterssons Symfoni nr 11 skrevs mellan åren 1971 och 1973 och uruppfördes i Bergen, Norge 1974. Under 1970-talet komponerade Pettersson en rad stora verk och hans symfonier nr 10 och nr 11 skrevs efter att han tillfrisknat efter en lång sjukhusvistelse. Symfonierna är betydligt mindre i omfång än de tidigare och den elfte symfonin är inåt- och tillbakablickande till sin karaktär. Norrköpings Symfoniorkester har ett pågående projekt med att spela in samtliga symfonier av Allan Petterssons med dirigenten Christian Lindberg.   

Program 

Christian Lindberg Tarantula
Allan Pettersson Symfoni nr 11
John Rutter Requiem

Dirigent
Christian Lindberg

Körer
Bel Cantokören
Akademiska kören i Linköping

Före konserten
Introduktion kl 18.30