Nötknäpparen

14 december 2024

De Geerhallen

19:00

Priser

Den världsberömda baletten Nötknäpparen framförd av ukrainska balettstjärnor blir en magisk julklapp för hela familjen!

En vacker saga om unga Claras äventyr, Nötknäpparens prins, full av spännande berättelser, förvandlades av Pjotr Tjajkovskij till den populäraste klassiska baletten i världen 1892. Idag har baletten Nötknäpparen blivit en världsomspännande jultradition; denna föreställning sätts upp årligen på världens teater- och operascener.

Dansens universella språk är förståeligt utan översättning för någon publik – scenen kommer att presentera historien om en tjejs bräckliga dröm, kampen mellan gott och ont, där kärleken vinner.

Dansande snöflingor, nötknäpparens prins, leksakssoldater och sockerplommonfen kommer till liv i denna magiska familjeklassiker. Upplev ett fantastiskt äventyr med en liten flicka som heter Clara, när hon går och lägger sig på julafton. Hon möter sin prins, konfronteras av en strid med råttor och möss som är större än livet och förs in i godisets ljuvliga land. Berättelsen är mycket mer än bara en julsaga. Det är en berättelse om att växa upp, vilket också återspeglas i dansen.

Produktionen av klassisk koreografi av Marius Petipa kommer att framföras av ukrainska professionella balettdansörer – vinnare av internationella baletttävlingar, People’s Artists of Ukraine, ukrainska solister och från februari 2022 europeiska teatrar.

Handikapplats samt ledsagare bokas genom biljettkassan på 011-155100

Biljetter

BiljettypPris
Vuxen
735:-
Barn tom 16 år
630:-
Early Bird
Gäller tom 1 juni
630:-

Grupprabatt vuxen: 100:- / biljett vid köp av minst 4 vuxenbiljetter eller fler. ( Gäller ej barnbiljetter )

Alla priser är inkl. serviceavgift

Ytterligare information

LängdCa 2h 20 min inkl. paus
ArrangörKultur för folket
Biljettsläpp8 februari 2024
ÅldersgränsRekommenderad ålder 5 +
ikon för brevlåda

Få nyhetsutskick på våra event, prenumera här!

Nyheter om evenemang