SON – Brahms 3 & 4

27
apr
27 apr

15:00
De Geerhallen
50-340 kr

Längd: Ca 2 h (inkl paus)
Biljettsläpp: 15 augusti 2018

Köp biljett

Framgångsrika symfonier

Ännu en gång äntrar dirigent Karl-Heinz Steffens dirigentpodiet, nu för att framföra Brahms båda sista symfonier, nr 3 och 4.
Brahms hade hunnit fylla 50 när han sin vana trogen lämnade Wien för att njuta sommarens lantluft, Den här gången vid badorten Wiesbaden. Där växte den tredje symfonin fram och man kan känna hur musiken speglar det storslagna i den mäktiga floden Rhen som flyter förbi staden. Åter blev det en stor framgång. Förväntningarna var enorma, men ingen blev besviken, och inom något år hade den spelats runt om i Europa och även i USA. Brahms var inte van vid sådan uppmärksamhet, och kände viss irritation, eftersom han den här gången komponerat något mycket personligt. Det var sina egna känslor han tolkade, och han skildrade en lek med elden, och hade romanssångerskan Hermine Spies vid sin sida…
Känslosvallet lade sig och de kommande åren besökte han den lilla alpstaden Mürzzuschlag söder om Wien. Återigen var det en ny symfoni som växte fram på notbladen, den fjärde. Det har smugit sig in höstfärger i den djupa, milda och lätt resignerade musiken. Men hösten har som bekant även starka färger. Många har sett detta som krönet på Brahms skapande, men också hans musikaliska testamente.

DIRIGENT Karl-Heinz Steffens

PROGRAM
Brahms Symfoni nr 3
Brahms Symfoni nr 4

Introduktion kl 14:30 med Henrik Marmén.

Löjromstallrik med Champagne i champagnebaren Upstairs

Boka löjromstallrik

Pausmeny

Bokning är inte längre möjlig. Pausmeny kan bokas senast kl. 14:00 dagen innan evenemanget.

Du kanske också är intresserad av

No items found
Alla evenemang