Pettson & Findus – Pannkakstårtan

10
mar
10 mar

15:00
Flygeln
170 kr

Längd: Ca 55 min (ej paus)
Biljettsläpp: 24 november 2017
Arrangör: Louis De Geer

Köp biljett

Sagan vaknar till liv i Norrköping!

Gubben Pettson & katten Findus – några av våra mest älskade karaktärer. Som barn kunde man leta hur länge som helst efter nya små figurer i de typiska illustrationerna. Det finns alltid mer att upptäcka! Som vuxen med för den delen… Nu reser sig både Pettson & Findus, hönor, möss och små figurer från sidorna och sträcker sig, vaknar sakta till liv i berättelsen Pannkakstårtan på Flygelns scen i Norrköping.

Historien Pannkakstårtan är den allra första bokan om Pettson & Findus och berättar om när Findus fyller år, vilket han ju gör tre gånger om året! Som alltid när katten fyller år ska det bakas pannkakstårta. Snart upptäcks att mjölet har tagit slut och Pettson bestämmer sig för att cykla till affären för att införskaffa det nödvändiga. Men – då visar det sig att det är punktering på cykeldäcket, och det är då komplikationerna tillstöter. Allt löser sig dock till slut, och till och med grannen Gustafsson blir inbjuden på pannkakstårtskalaset.

Pettson & Findus – Pannkakstårtan är 55 minuter av ren underhållning med såväl musik och dans, som ett ofrivilligt besök i brunnen, påhälsning av både granne och förrymd tjur och en verkligt ofrivillig sittning i en hel korg med ägg!

Mycke Nöje har satt upp föreställningar baserade på Sven Nordqvists älskade böcker om Gubben Pettson och hans katt Findus sedan 90-talet. Föreställningen vänder sig till såväl barn som vuxna. Det är absolut en föreställning att roas av tillsammans!

I rollerna:

Pettson – Ingemar Bernthsson

Findus – Malin Vispe

Gustavsson – Martin Ibohm

Manus, musik och regi: Ingemar Bernthsson

Varmt välkomna till en tokig och underbar värld!

Pannkakor med sylt och grädde!

Boka här!

Du kanske också är intresserad av

16:00 De Geerhallen
19:00 De Geerhallen
14:00 De Geerhallen
Alla evenemang