Norrköpings Metalfestival – BLACK CHRISTMASS

fre
15
Dec
15 Dec

16 Apr
15:00
Louis de Geer
Se infotext

Åldersgräns: 13 år
Biljettsläpp: 20 april 2017
Arrangör: Skrikhult Production

Köp biljett

Sprider mörkret

Black Christmass är festivalen som sprider än mer mörker i mörkret i Norrköpings gamla industrikvarter just innan julfirandet. Detta genom att bjuda in de hårdaste musikerna med sina band inom black- death- och thrashmetal och fylla arenan med långhåriga, skinnpajs-försedda hårdrockare.

2014 var året då allting startade och satte standarden för denna typ av musikfestivaler, där publiken (och banden!) må se riktigt farliga ut, men där ordningen är förbluffande stillsam och stämningen vänlig. Denna tvådagarsfestival sker på Flygeln, och i den intilliggande Värmekyrkan trängs publiken med en bar och ett café, skiv- och merchförsäljning samt tatuerare och  konstnärer. Bara för att nämna några.

Black Christmass har placerat Norrköping på kartan bland de krävande hårdrockarna och de kommer från hela världen och självklart runt om i Sverige. Vi nordbor har ju ett gott rykte inom metalvärlden, så folk kommer från när och fjärran för att se våra artister, och vi på Black Christmas är så förnöjda att vi kan kan erbjuda dem just detta!

Bland banden som spelat på Black Christmas kan nämnas Venom, Sodom, Satyricon, Mayhem, Marduk och Rotting Christ. Bland många andra. Och fler blir det: 2017 års festivalplaner är i startgroparna till mångas stora glädje. Det är inte så många festivaler som utnyttjar decembermörkret till sin fördel. Men det gör Black Christmass.

Pris: 1-dags biljett 711kr, 2-dagars paket 1044kr