Norrköpings Folkmusikfestival 2021 – 8/10

8
okt
2021
8 okt


2021
19:00
Flygeln
Ordinarie: 250 kr Student/pensionär: 199 kr Barn upp till 12: 99 kr Barn upp till 6: gratis

Biljettsläpp: 17 september 2021
Arrangör: Folkmusik i Linköping

Köp biljett

Välkommen till Norrköpings folkmusikfestival, en helg fylld med konserter, workshops, dans och jam. I biljetten ingår inträde till alla konserter på Flygeln och Crescendo, workshops i sång och dans vis-stuga, samt dans på Arbetets museum.

På fredagen startar festivalen i Flygeln med studentspelmanslags-VM, där studentspelmanslag tävlar i dansbarhet, sväng och musikalitet. Sedan tar Hoven Droven, vilka firar 30 år som band, över och river av en konsert som sent ska glömmas!

På lördagen sprider festivalen ut sig både i Flygeln, Crescendo och Arbetets museum med konserter, workshops och dans. I Flygeln spelar östgötaduon Tellurium medeltida ballader blandat med barock och fria improvisationer i sättningen harpa/sång/gitarr och viola da gamba/viola dámore.

Sedan tar trion RÅ er på en folkmusikalisk resa med sättningen fioler, saxofoner och klarinetter med musik från deras nysläppta skiva. Även Västanvinden släpper sin skiva med nya tolkningar av traditionell folkmusik i den spännande sättningen klarinett, cittern och munspel. Konserten görs i samspel med dansduon Agnes & Klara. Avslutningsvis spelar Staerna musik från sitt nysläppta album där två sångare från olika traditioner möts; svensk – och arabisk folkmusik, ackompanjerat av gitarr och cello.

På Crescendo genomförs diaserter (dialog + konsert) med flera olika artister. Lördagskvällen avslutas med dans till den småländska riksspelmannen Pelle Björnlert och eleverna på Lunnevads folkhögskola.

På Arbetets museum blir det dans till spellista. För den spelsugne finns det möjlighet att jamma loss på Alkemisten, Mandala och i foajen till Flygeln.

Mer information finns på norrkopingsfolkmusikfestival.se

Handikapplats samt ledsagare bokas genom biljettkassan på 011-155100

 

Du kanske också är intresserad av

No items found
Alla evenemang