Bankettmenyer

Att mötas och bryta bröd tillsammans har varit en sed som för människor närmare varandra sedan tusentals år. Att avnjuta en bankettmeny till underhållning och festlig stämning är avancerad brödbrytning med ännu större effekt! Titta på våra menyer – visst blir man sugen? Dessa är komponerade utifrån köksmästarens val, men ni kan självklart kombinera som ni vill, eller sätta ihop en helt egen meny.

 

Sallad med äpple från Svärtinge, rostat sidfläsk från Wadstens chark, fårost,

selleridressing och brödkrutong

Halstrad hälleflundra med brynt äggsmör & pepparrot, pressad potatis

Chokladbrownie med saltkola och pecannötter

 

Sotad tonfisk med wasabicreme och brödsticks

Kycklingballotine av Ölandsk kyckling med smörad rödvinsås, timjanpotatis

Äppeltartlette med maräng och hallon

 

Räk- och pepparrotsbakelse med forellrom och picklad rödlök

Porter- och ingefärsbakad fläsksida av rapsgris med ost och lökpaj(Boxholmsost)

Hallon- och vaniljparfait med stekt sockerkaka

 

Sallad med Västerbottenostterrine, kräftor, dillcreme och fröknäcke

Helstekt oxfilé med cognacsdoftande pepparsås ,

vitlöksstekta champinjoner från Tornby, rostad potatis

Citronpannacotta med blåbärskompott och nötbräck

 

Najadlax från Sjöarps rökeri med Östgötasenapscreme och friterad kapris

Hängmörad ryggbiff från Östergötland med tre sorters lök,

potatis och gorgonzolagratin

Ekologisk chokladglass från Sänkdalen med ljummen körsbärskompott

 

Gurksoppa med sparriscreme

Vegetarisk biff med örter och champinjoner från Tornby, toppad med Najas halloumi

Mangomousse med frögranola och björnbärsrippel