Aktiviteter 2016-09-13T09:34:23+00:00

Aktiviteter

Kring Louis De Geer och Industrilandskapet finns ett brett utbud av aktiviteter för alla smaker. Här har vi valt ut några förslag till er. Du väljer utifrån önskan om nivå av fysisk aktivitet, och den inriktning just ni vill ha. Känslan i kropp och knopp efteråt helt enkelt. Vi kan ge råd, och boka in allt efter önskemål.

Arbetets museum

Arbetets museum har det nationella uppdraget att utveckla museiverksamheten inom området arbete och arbetsliv. De ska dokumentera arbetet och berätta om arbetets historia. Arbetets museum är en av tre nominerade till Årets museum 2015. Det finns alltid flera spännande utställningar att titta på hos vår granne Arbetets museum.

Johannavandring

Året är 1910. Norrköping är en stor stad med trähus och innergårdar. Från fabrikerna hörs dunket av textilmaskinerna. Hästskjutsarna dånar mot kullerstensgatorna. Följ med på en annorlunda, dramatiserad vandring i Industrilandskapet. Träffa Johanna som under en timme på ett lättsamt sätt berättar om sitt liv, arbete och kärlek.

Upptäck Norrköping!

Utmanas i lag, tävla och upptäck Norrköping på samma gång. I detta mobil- eller läsplattebaserade spel ger appen uppdragen, men hela staden är spelplan. Ni får samarbeta i lagen, tänka strategiskt och samla poäng på ett roligt och lättsamt sätt!

Golf på Bråvikens Golfklubb

Invid den största av Östersjöns havsvikar, Bråviken och på motsatta sidan en av landets största turistattraktioner, Kolmårdens Djurpark, ligger Bråvikens Golfklubb.

Banan har en mycket växlande karaktär där den skiftar mellan herrgårdens parkinfluenser, stark seaside-karaktär och en spännande hedbana utmed vägen mot Djurökvarn. Banan håller hög standard och har åtskilliga gånger stått som värd för VW Söderbergs Ladies Masters, en av deltävlingarna på Nordea Tour. Banan ligger 10 minuters bilfärd från Louis De Geer.

Visualiseringscenter med visning i Domen

Visualiseringscenter C är ett digitalt science center och en mötesplats kring visualisering för forskning, näringsliv, allmänhet och skola. Utgångspunkten ligger i den visualiseringsforskning av världsklass som bedrivs vid Linköpings universitet, Campus Norrköping. Visualiseringscenter ligger en kort promenad genom Industrilandskapet från Louis De Geer. Här kan du se visningar i Domen eller uppleva de olika utställningarna.

Företagsbesök på Vikbolandet (Sänkdalen och Visätter)

Vi har fantastiska leverantörer på hela landsbygden i Östergötland. På 20-30 min bil eller bussresa hittar du flera av dem, på Vikbolandsslätten. På Sänkdalens glass kan du träffa mjölkkorna som producerar mjölken som blir grund för Sänkdalens glass och biprodukten från detta, Sänkdalens mellanmjölk. Dessa blomstrande lokala ladsbygdsföretag brinner för djuren, för företagandet och ekologisk produktion som de gärna delar med sig sina kunskaper kring.

Yoga i Folkparken eller sångyoga i Värmekyrkan.

Att hitta lugn och smidighet i Folkparkens gröna oas är en härlig upplevelse. För den något djärvare läggs ännu en dimension till yogan – sång. Andningen utforskas ytterligare och att dessutom sitta på sin yogamatta under det höga taket i Värmekyrkan medan ljuset strömmar in från de höga fönstren ger en säregen känsla.

Alla kan sjunga

Norrköping är en körtät stad. En uppfriskande aktivitet är körsång med vår proffsiga Norrköpingsprofil Lisa Tilling. Alla kan faktiskt sjunga, och när man sjunger tillsammans ger det både mod och kraft.

Cityfiske

Strömmen som flyter genom Norrköping är inte bara vacker för ögat, den lockar också lax genom staden. En vanlig bild i Norrköping är siluetten av sportfiskarna som i en mjuk gryning och skymning är ett mycket vackert inslag. Cityfiske är tillgängligt för alla, och en spännande aktivitet att prova på i Norrköpings innerstad.

Spårvagns sightseeing

En mycket charmig bevarad veteranvagn används sommartid för sight seeing i Norrköping. En guidad tur i den gamla gula spårvagnen brukar ge en go känsla och vara uppskattat.

Upplevelsepromenad i Norrköping, med glass på Halvars, som fortsätter ut till hällristningarna på Himmelstalund

En rejäl promenad, men en härlig sådan. Tillsammans med en guide upptäcker ni Norrköping till fots, och måste såklart gå på promenaden och ta en glass på Halvars som Ulf Lundell! Väl ute på Himmelstalundsfältet finner ni hällristningarna. De flesta hällristningarna kom till under bronsåldern för över 3000 år sedan. Himmelstalund är en av Skandinaviens största hällristningsplatser och där finns 1660 ristade figurer.

Frisbeegolf i folkparken

I Folkparken hittar du en sport som de flesta kan vara med på – Frisbeegolf! En 18-hålsbana(nätkorgar) sträcker sig genom parken.

Alla är fotografer.

Upplev Norrköping genom kameralinsen med en professionell fotograf som guide.

Ost- och chokladprovning med Jolla Choklad

Ett stankast från Louis De Geer ligger Norrköpings egen lilla chokladfabrik, Jolla Choklad. Vi överdriver inte om vi säger att Jolla och Gebro Togan kan allt om choklad. Ost och choklad är en klockren smakkombination för den som vet hur man matchar de båda delikatesserna, Jolla vet.

Champagneprovning med Liselotte

Vår Sommelier Liselotte brinner för drycken Champagne. Under Liselottes vägledning får sällskapet testa olika nyanser av denna dryck och upptäcka sina preferenser, få mer insikt i dryckens komplexitet och helt enkelt njuta av de gyllene bubblorna.

Lisa Schäder, säljsupport på Louis de Geer Konsert & Kongress

Intresserad av konferens eller företagsevent?

Kontakta mig så berättar jag mer om hur vi på Louis de Geer kan hjälpa er!

Lisa Schäder

Sälj- & konferenssupport
011-15 50 35
lisa.schader@norrkoping.se